Sanat öyküsü 2018-03-05T12:14:22+00:00

Sanat öyküsü

Ödüller

2016 -Uluslararası Nürnberg Film Festivali -En İyi Kadın Oyuncu ödülü(Toz Bezi)(A.Dinçsoyla paylaştı)
2014 – 25. Ankara Uluslararası Film Festivali – En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Daire)
2012 – 44.Siyad Türk Sineması Ödülleri – En İyi Kadın Oyuncu (Saç)
2012 – 17.Sadri Alışık Ödülleri – En İyi Kadın Oyuncu (Saç)
2011 – 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali – En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Saç)
2006 – 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü (İklimler)

Tiyatro Yaşamı

Yönettiği Tiyatro Oyunları :

2003 – Diyarbakır Sanat Merkezi – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, şiir-performans gösterisi
2000 – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu – Öç (oyun) : Orhan Asena
1993 – Diyarbakır Sanat Merkezi “O Şehrin Çocukları ”

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:

2013 -“Iska”oyunu Krek Mekan Yön:Berkun Oya
2010 – Özgürlük Oyunu: Adem Atar – Bursa Devlet Tiyatrosu
2009 – Karşılaşmalar: Can Utku – Bursa Devlet Tiyatrosu
2005 – Hitit Güneşi: Turgay Nar – Bursa Devlet Tiyatrosu
2004 – Bernarda Alba’nın Evi : Federico Garcia Lorca – Bursa Devlet Tiyatrosu
2003 – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, şiir-performans gösterisi Diyarbakır Sanat Merkezi
2002 – Mikado’nun Çöpleri : Melih Cevdet Anday – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
2001 – Deli Dumrul : Güngör Dilmen – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
2001 – Barış : Aristopfanes – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
2000 – Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım : Haldun Taner – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1999 – Şahmeran : Erhan Bener Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1999 – Bir Yaz Gecesi Dönümü Rüyası : William Shakespeare – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1998 – Yolcu : Nazım Hikmet – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1997 – Kaç Baba Kaç : Ray Cooney – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1997 – Tartuffe : Moliere – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1997 – Burnunu Kaybeden Palyaço : Nil Banu Engindeniz – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1997 – Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı : Aziz Nesin – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1996 – Çetin Ceviz : Pierre Barillet ve Jean-Pierre Gredy – Tiyatro İstanbul
1995 – Ziyaretçi : Tuncer Cücenoğlu – Tiyatro Ayna
1994 – Rosa Lüksemburg : Rekin Teksoy – Tiyatro Ayna
1993 – Cam Bardaklar Kırılsın : Adem Atar – Ankara Sanat Evi Tiyatrosu

Filmografi

Oyuncu:

2017-Tuzdan Kaide (Sinema Filmi) Yön: Burak Çevik
2017-Fazilet Hanım ve Kızları(TV Dizisi)
2017-Aydede(Sinema Filmi) Yön: Abdurrahman Öner
2015 – Kırık Kalpler Bankası (Suzan) (Sinema Filmi) Yön:Onur Ünlü
2015 – Toz Bezi (Hatun) (Sinema Filmi)Yön:Ahu Öztürk
2015 – Delibal (Sinema Filmi)Yön: Ali Bilgin
2015 Kardeşim Benim(Sinema Filmi)Yön:Mert Baykal
2015 – Kaygı (Sinema Filmi)Yön:Ceylan Özçelik
2015 – Analar ve Anneler (Muazzez) (TV Dizisi)
2014 – Gri Bölge (Kısa Film)yön:Derya Durmaz
2013- Dağınık Yatak(Kısa Film) Yön:Eytan İpeker
2013 -“Salıncak”(Kısa Film)Yönetmen:Nazan Kesal
2013 – Daire (Betül) (Sinema Filmi) Yön:Atıl İnaç
2013 – 2014 – Bugünün Saraylısı (Üftade Katiboğlu) (TV Dizisi)
2012 – Kayıp Şehir (Meryem) (TV Dizisi)
2011 – Bir Ömür Yetmez (Şükran) (TV Dizisi)
2010 – Saç (Meryem) (Sinema Filmi) Yön:Tayfun Pirselimoğlu
2010 – 2011 – Aşk ve Ceza Sezon (Sevgi) (TV Dizisi)
2009 – Hicran Yarası : Nursen Esenboğa – (Hicran)(TV Dizisi)
2008 – Cennetin Çocukları (TV Dizisi)
2008 – Vicdan : Erden Kıral (Sinema Filmi)
2008 – Hüküm : L. Rezan Yeşilbaş (Kısa Film)
2007 – Şölen : Cemal Kavsar – (Süreyya)(TV Dizisi)
2006 – İklimler : Nuri Bilge Ceylan – (Serap)(Sinema Filmi)
2005 – Rüzgarlı Bahçe : Metin Günay – (Gülten)(TV Dizisi)
2004 – Aliye : Kudret Sabancı – (Nermin)(TV Dizisi)
2004 – Yadigar : Hakan Gürtop – (Kezban)(TV Dizisi)
2003 – Mühürlü Güller : Hakan Gürtop – (TV Dizisi)
2002 – Berivan : Temel Gürsu – (TV Dizisi)
2002 – Uzak : Nuri Bilge Ceylan – (Serap)(Sinema Filmi)
2001 – Yazgı : Zeki Demirkubuz – (Patronun karısı)(Sinema Filmi)
1999 – Şara : Orhan Oğuz – (TV Dizisi)
1996 – İstanbul Kanatlarımın Altında : Mustafa Altıoklar – (Fahişe)(Sinema Filmi)
1995 – Bizim Aile: Kartal Tibet – (TV Dizisi)
1994 – Öykülerle Yaşayanlar: Tülay Eratalay – (Sağır Dilsiz Kadın)(TV Dizisi)
1994 – Bir Sonbahar Hikayesi : Yavuz Özkan (Sinema Filmi)
1994 – Kiralık Ev (Kısa Film) Yön:Sezgin Türk
1993 – Tatlı Betüş : Atıf Yılmaz – (TV Dizisi)
1993 – Süper Baba : Osman Sınav – (TV Dizisi)
1993 – Waldo, Sen Neden Burda Değilsin (Kısa Film)Yön:Ertekin Akpınar
1992 – Biri Aida Diğeri Zeliha (Kısa Film)Yön:Sezgin Türk
1992 – Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri : İrfan Tözüm – (Komşu Kadın)(Sinema Filmi)
1992 – Gölge Oyunu : Yavuz Turgul – (Sezen)(Sinema Filmi)